main logo
431

Plângerile de încălcare a drepturilor de consumator pot fi făcute online

Cu ocazia Zilei mondiale a protecţiei consumatorilor, marcată la 15 martie, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) le aminteşte cetăţenilor că au la dispoziţie câteva instrumente de a depune reclamaţii pe numele agenţilor economici în caz de încălcare a drepturilor consumatorilor.

Plângerile de încălcare a drepturilor de consumator pot fi făcute online

Surse din cadrul ANSA au comunicat că cetăţenii se pot adresa direct la oficiul central al agenţiei, unde a fost deschis un ghişeu unic al consumatorului, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md

De asemenea, petiţiile pot fi expediate prin poştă sau în format electronic la adresa info@ansa.gov.md, unde persoanele interesate pot lua cunoştinţă de formularul petiţiei şi modul de completare a acestuia.

Consumatorii mai au posibilitatea să apeleze la telefonul (022)-26-46-43, la linia verde 080080033, precum şi pot depune petiţii prin aplicaţia Viber 067675544. De anul trecut, în centrele comerciale mari, ANSA a plasat boxe speciale pentru recepţionarea petiţiilor.

„Consumatorii constituie cel mai mare grup din punct de vedere economic ce influenţează şi este afectat de marea majoritate a deciziilor economice, publice sau private. Cu toate acestea, ei reprezintă singurul grup important ale căror opinii nu sunt auzite foarte des, deşi consumatorul joacă un rol vital în economia oricărui stat”, se arată în comunicatul ANSA.

Instituţia efectuează controlul respectării prevederilor legislaţiei cu privire la protecţia consumatorilor în partea ce ţine de siguranţa şi calitatea produselor şi serviciilor introduse sau puse la dispoziţie pe piaţă şi destinate consumatorilor, inclusiv în partea ce se referă la practicile corecte în domeniul alimentar, la toate etapele lanţului alimentar.

Din decembrie 2017, când competenţele de protejare a dreptului consumatorilor pe segmental alimentar au trecut la ANSA, până în prezent au fost înregistrate aproape 2 mii de petiţii şi sesizări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării