main logo
14993

Plângerea depusă de Carp, adresată șefului IGP, pe numele unui vlogger

Deputatul PAS Lilian Carp a depus o plângere la Poliție în privința vlogger-ului Dima White, din cauza conținului video neadecvat la adresa fetelor creat de acesta.

Plângerea depusă de Carp, adresată șefului IGP, pe numele unui vlogger

Informația a fost confirmată pentru Newsmaker chiar de către parlamentar, transmite Știri.md.

Diana Fetco, șefa secției Comunicare din cadrul IGP a precizat pentru NM: „Cazul a fost înregistrat, poliția a pornit o anchetă”.

Lilian Carp a precizat că a depus demersul la aproximativ jumătate de oră după ședința Parlamentului de săptămâna trecută, în cadrul căreia a menționat că intenționează să sesize Poliția.

Sesizarea a fost adresată șefului Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu.

„Solicit respectuos să vă autosesizați în privința unor filmări și postări pe rețelele de socializare din partea acestui individ, cu conținut pervers în privința unor fete și minore cu scopul de aduna audiență și bani”, se arată în sesizare.

Deputatul a solicitat lui Viorel Cernăuțeanu să se autosesizeze de urgență pe caz și să fie informat în scris despre rezultatele examinării.

La sesizare a fost anexat și un link către unul din videoclipurile lui Dima White publicat pe canalul său de YouTube.

Amintim că pe internet a apărut un val de critici la adresa influencerului care face provocări, des perverse, prin Republica Moldova și le publică pe Instagram, YouTube, TikTok. Videourile pe care le-a făcut în ultimii ani au ajuns în atenția activiștilor pentru drepturile femeilor care au atenționat în mod public că influencerul hărțuiește sexual fetele și au îndemnat să-i blocheze conturile pe rețelele sociale. Tânărul a venit cu o replică.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării