Comunicați țării o știre importantă!×
22 august
SUA se declară preocupate de evoluțiile dintre Georgia și Osetia de Sud
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
1
22 Aug. 19:25119
SUA se declară preocupate de evoluțiile dintre Georgia și Osetia de Sud

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus, a declarat ieri, la un briefing cu presă că Statele Unite sunt îngrijorate de evoluțiile de la limita între Georgia și regiunea ei separatistă, sprijinită de Rusia – Osetia de Sud, unde autoritățile separatiste au început din nou să ridice garduri în apropiere de zona de demarcație.

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
1
119
1
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
2
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
2
296

Plan B: Cum să evitați toxiinfecțiile alimentare

Zilele însorite, fructele și legumele proaspete, precum și picnicurile în aer liber reprezintă una dintre cele mai periculoase combinații ale verii.

În ediția curentă a proiectului „Plan B”, Dmitri Polșcin, instructor de acordare a primului ajutor, împărtășește sfaturi, care vă vor ajuta să evitați consecințele neplăcute ale toxiinfecțiilor alimentare. 

Toxiinfecțiile alimentare apar predominant vara, datorită temperaturilor ridicate și nerespectării regulilor de igienă, care creează condiții propice pentru reproducerea bacteriilor patogene și a microbilor, ce pot provoca diferite boli: infecții intestinale, salmoneloză, botulism, oxiuriaza (viermi intestinali) și altele.  

Pentru a evita intoxicația alimentară în timpul unui picnic, trebuie să respectați câteva reguli sanitare importante: 

— Spălați-vă bine pe mâini înainte de mâncare;  

— Spălați fructele și legumele înainte de consum; 

— Prăjiți bine carnea și nu puneți carnea preparată în vasul, unde a stat acea crudă; 

— Evitați consumul ciupercilor și al fructelor de pădure, dacă nu sunteți siguri de originea lor. 

„Simptomele toxiinfecției alimentare se pot face simțite foarte repede și includ: greață, vomă, dureri de cap și slăbiciune generală. Astfel, pentru a ameliora aceste efecte, în primul rând, este necesară eliminarea toxinelor din organism printr-un lavaj gastric cu apă la temperatura camerei, sau ceai dulce, provocând ulterior voma. Dați-i victimei un absorbant intestinal, spre exemplu câțiva cărbuni activați. După aceasta, lăsați-o să se odihnească și asigurați-vă că bea mult lichid”, — spune Dmitri Polșcin în noua ediție a proiectului „Plan B”. 

În toate cazurile de toxiinfecție alimentară, se recomandă să vă adresați medicului. Cumpărați produsele alimentare doar din magazinele specializate și spălați-vă bine pe mâini înainte de mâncare. 

Proiectul special „Plan B" a fost lansat în cadrul programului de informare a populației cu privire la regulile de conduită în situații extreme. 

Pentru a afla mai multe detalii despre cum să evitați toxiinfecțiile alimentare, vizionați video-ul nostru: 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Ați găsit greșeală?
Vă rugăm să ne anunțați!×
Citește și
article image
Cele mai cancerigene alimente pe care le consumi frecvent
1
1152
article image
Cum evităm toxiinfecţiile alimentare pe timpul verii
1
191