main logo
5924

Plahotniuc: Fiecare copil va primi lunar câte 200 de lei până la majorat

Fiecare copil din Moldova ar urma să primească câte 200 de lei pe lună până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Plahotniuc: Fiecare copil va primi lunar câte 200 de lei până la majorat

Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Totuși, nu se știe dacă promisiunea se va materializa, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Parlamentul va vota un proiect în acest sens în prima lectură până la alegeri, urmând ca următorul Legislativ să voteze documentul în lectură finală.

Mai mult, Vlad Plahotniuc a adăugat că ar urma să fie majorată indemnizația unică pe care o primesc familiile la nașterea unui copil – de la 6.303 lei, cât este în prezent, până la 10.000 de lei. De asemenea, a promis că ajutoarele financiare oferite cu ocazia sărbătorilor de iarnă vor continua și în cazul altor sărbători. Pensionarii și persoanele social vulnerabile, cu venituri lunare de până la 2.000 de lei, ar urma să primească câte 600 de lei de Paște. Și indemnizația pentru căldură, achitată timp de cinci luni în perioada rece a anului, ar urma să fie majorată de la 350 de lei la 700 de lei. Majorările ar urma să se aplice însă începând cu luna noiembrie 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării