main logo
2834

Pînzari: Asistăm la un atac fără precedent din partea criminalității organizate

Asistăm la un atac fără precedent din partea criminalității organizate.

Pînzari: Asistăm la un atac fără precedent din partea criminalitățiiFoto: tv8.md

Avertizarea vine din partea fostului șef al IGP, Alexandru Pînzari, după dezvăluirile făcute de Sorin Stati în mass-media, transmite Știri.md.

Potrivit lui Pînzari, ultima dezvăluire a fostului șef al MoldATSA depășește orice limită.

"Mulți figuranți din acel mesaj, în viziunea mea, sunt "numai buni de pus în pască" pentru că au figurat în repetate rânduri în informațiile operative polițienești, dar și în multe cauze penale. Dar, băieții de la Inspectoratul Național de Investigații, Iachimov și echipa, ceva timp în urmă au lucrat la deconspirarea unei grupări criminale, finalizată cu rezultate extraordinare, marcate prin arestări, ridicare de droguri și lezare de interese ale unor infractori de talie internațională.

După reținerea capilor, băieții de la INI au fost amenințați, șantajați și supuși riscurilor enorme.

Revin la interesele lezate. Beneficiar direct de la businessul lui Borman era personal, Bulgaru. Scrisori anonime, ticluite de Borman, Bulgaru și echipa au mai fost, doar că de data asta, întâmplător sau nu, scrisoarea a fost adaptată sub "politica" noii alianțe, chiar și jargonul vârcolaci se regăsește în text.

Și încă ceva, Justiția Facebook-style prin intermediul Scrisorilor anonime compromite toate procesele de stabilire a adevărului obiectiv. Unii și aceiași le ticluiesc noaptea și tot ei le dau citire a doua zi, în live-uri și studiouri TV.

Jurnaliști independenți, experți media, procurori interimari, mai puneți-le sârma-n bot înainte de a le da voie să se expună în public! Sunt niște principii de bază pentru a verifica informațiile înainte de a le prezenta în spațiul media. Se comunică preventiv cu vizații, dreptul la replică, se mai interpelează instituțiile de aplicare a legii, surse, etc. O să vină lupul odată și atunci o să strigați, doar că nu o să vă creadă nimeni! Și nu în ultimul rând: nu-l cunosc pe acest Stati, dar îmi este interesant, el publică aceste "anonimici" la comanda lui Borman și Grișa Taracliischii sau este folosit "в темную" ca un rătăcit?", a scris fostul șef al IGP.

Totodată, Pînzari a solicitat ca SPIA și DIE să se implice pentru a preveni criminalitatea organizată.

"Asistăm la un atac fără precedent din partea criminalității organizate! Acest precedent trebuie să fie prevenit! Implicați-vă, pentru că asta vă este misiunea!", a conchis Pînzari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării