main logo
706

Piese auto în valoare de 8 milioane de lei, ridicate de oamenii legii

Piese auto în valoare de 8 milioane de lei au fost ridicate de oamenii legii săptămâna trecută.

Piese auto în valoare de 8 milioane de lei, ridicate de oamenii legiiFoto: customs.gov.md

Ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, în comun cu ofițerii Direcției investigare fraude economice a INI, angajații Serviciului Fiscal de Stat şi Agenției Naționale Transport Auto, au efectuat acțiuni de verificare și documentare a unor persoane care desfășurau activități ilegale pe teritoriul municipiului Chișinău. 

Astfel, s-a stabilit că aceștia procurau ilegal automobile „second hand”, având drept scop dezmembrarea și comercializarea pieselor auto, fără contabilizarea sumelor bănești percepute.

În urma verificărilor au fost depistate peste 100 unități de transport destinate dezmembrării, piese auto uzate, piese noi, în lipsa actelor de proveniență, valoarea totală a bunurilor depășind suma de 8 milioane de lei.

Astfel, au fost ridicate piese noi în valoare de 100.000 lei și 76 unități de transport în privința cărora nu a fost respectat regimul vamal, urmând a fi încasate la bugetul de stat aproximativ 3.000.000 de lei.

Persoanele vinovate riscă amendă în mărime de la 67.500 lei la 117.500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de până la 200 de ore, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 100.000 la 300.000 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării