main logo
130996

Piața Tiraspol din Chișinău a fost lichidată. Soarta comercianților

Piața Comercială Tiraspol din Chișinău a fost închisă. Acum tarabele sunt pustii, iar terenul revine în proprietatea municipalității.

Piața Tiraspol din Chișinău a fost lichidată. Soarta comercianțilorColaj: Știri.md

De pe 15 ianuarie, comercianții se vor muta la Piața ”Calea Basarabiei”, ambele unități aparținând aceleiași persoane juridice, transmite Știri.md.

Potrivit mai multor anunțuri de pe rețelele sociale, 31 decembrie 2023 a fost ultima zi în care comercianții au putut să-și mai vândă marfa.

Contactați de Știri.md, reprezentanții Pieței „Calea Basarabiei” din municipiul Chișinău au declarat că închirierea spațiului pentru comercianți s-a încheiat pe 31 decembrie 2023 și din acest motiv s-a decis lichidarea pieții și încetarea arendării acestui teren.

„Piața se afla parțial pe terenul nostru, parțial pe cel municipal. Închirierea acestuia s-a încheiat în decembrie 2023. S-a luat decizia de a nu prelungi închirierea, de a vinde terenul și de a lichida piața. 

Acest lucru s-a și întâmplat. Tuturor chiriașilor li s-au oferit spații pe piețele noastre: Ismail și Calea Basarabiei”, au declarat reprezentanții Pieței „Calea Basarabiei”.

Piața „Calea Basarabiei” a fost înființată în anul 1994.

Deocamdată nu este clar ce va fi în locul rămas pustiu pe Bulevardul Dimitrie Cantemir 96/1. Din imaginile redacției se vede că porțile sunt închise, iar la moment nu se petrec careva lucrări de demontare/demolare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării