main logo
9236

Piața Centrală se închide. Ceban: Vom recomanda și altor piețe

Piața Centrală din centrul Capitalei se va închide pentru o perioadă nedeterminată. Anunțul a fost făcut de către Primarul general, Ion Ceban.

Piața Centrală se închide. Ceban: Vom recomanda și altor piețeColaj: știri.md

Decizia cu privire la suspendarea activității celei mai mari pieți din Chișinău a fost luată astăzi, în cadrul Comisiei municipale privind situaţiile excepţionale, transmite Știri.md.

Potrivit lui Ion Ceban, soarta Pieței Centrale ar putea să o urmeze și celelalte piețe.

De asemenea, în urma ședinței au fost luate mai multe decizii radicale în vederea combaterii răspândirii coronavirusului.

„1. Intensificăm Campania informațională cu privire la măsurile de prevenire a COVID – 19.
Vom instala panouri informative la scară largă. Mesaje informaţionale vor fi plasate inclusiv pe ecranele mari LED, panouri mici, light boxuri şi la staţiile de aşteptare a transportului public, pe internet şi la TV.

2. O altă acţiune importantă în prevenirea răspândirii virusului de tip nou este închiderea pentru o perioadă Pieţii Centrale din Chişinău. Și vom recomanda și altor piețe să facă același lucru.

3. Sistăm activitatea cantinelor sociale şi vom asigura livrarea bucatelor acasă.

4. Limităm accesul la serviciile sociale în instituții și direcționăm spre suport la domiciliu.

5. Încercăm să motivăm trecerea magazinelor în regim online, livrare la domiciliu, achitare online, pentru ca oamenii să contacteze cât mai puţin.

6. Vom întreprinde acţiuni mai stricte de control în transportul public și cel privat, terenuri de joacă, sport, spatii publice în ceea ce priveşte dezinfecția.

7. Intenţionăm ca cei mai buni profesori să înscrie cursuri pentru curricula națională pe clase și profiluri, de exemplu pe 2 săptămâni înainte.

În acest scop vom cere ajutorul Guvernului, misiunilor diplomatice şi ambasadelor acreditate la Chişinău.

Comunicăm în permanenţă cu responsabilii din domeniul medical, dar şi cu şefii de direcţii şi întreprinderi municipale pentru a prevenirii răspândirea infecţiei cu coronavirus în capitală. Trebuie să fim precauți în contextul în care majoritatea cetăţenilor care se întorc de peste hotare, ajung mai întâi în Chişinău, prin intermediul curselor aeriene sau terestre, iar în capitală este concentrat un număr foarte mare de oameni”, a anunțat edilul Capitalei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării