main logo
903

PG explică de ce a transmis dosarul morții lui Luncașu în gestiunea PCCOCS

Dosarul morții omului de afaceri Iurii Luncașu a fost tranferat de la Oficiul Buiucani al Procuraturii mun. Chișinău pe masa procurorilor de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) ieri, 19 august, printr-un ordin al procurorului general interimar Dumitru Robu.

PG explică de ce a transmis dosarul lui Luncașu în gestiunea PCCOCSFoto: știri.md

„Ţinând cont de caracterul complex al cauzei penale, care necesita implicarea inclusiv a reprezentanţilor altor organe de forţă pentru a asigura investigarea operativă şi obiectivă a circumstanţelor cazului, a fost dispusă transmitearea dosarului pentru continarea exercitării urmăririi penale în PCCOCS”, este explicația Procuraturii Generale, oferită pentru Ziarul de Gardă, transmite Știri.md.

Contactat, șeful interimar al PCCOCS, Denis Rotaru, a precizat pentru ZdG că dosarul a fost deschis pentru „omor intenționat” de către procurorii oficiului Buiucani, nu de PCCOCS.

Iurii Luncașu, reprezentantul companiei care deține „Casa Albă”, impunătoarea clădire de la poalele parcului Valea Morilor, atribuită lui Vladimir Plahotniuc, a decedat sâmbătă seara, după ce s-ar fi împușcat în cap, în prezența șoferului său, Boris Babin. 

Ultimul a sunat la poliție și le-a prezentat oamenilor legii un bilețel scris de mâna sa pe care i l-ar fi dictat Luncașu, cu puțin timp înainte de moarte: ”Căsuță albă am cumpărat în 2017. Am fost investitor”.

Cei care l-au cunoscut pe Luncașu s-au arătat nedumeriți de gestul businessmanului și susțin că acesta iubea mult viața și a depășit cu success mai multe situații de criză.

Procuratura a anunțat că investighează mai multe versiuni privind decesul omului de afaceri. 

Principala versiune este suicidul, însă nu este exclusă nici versiunea unui omor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării