main logo
7398

PG, despre tragedia de la Călărași: Procurorul a fost reținut

Procuratură Generală anunță că în urma accidentului rutier produs pe 20 octombrie în apropierea satului Bahmut, raionul Călărași, în urma căruia au murit patru persoane, a fost pornită o cauză penală.

PG, despre tragedia de la Călărași: Procurorul a fost reținutFoto: Simbol

Potrivit PG, din cauza faptului că la volanul automobilului se afla un procuror, urmărirea penală a fost pornită de către Procurorul General interimar, fiind stabilită competența efectuării urmăririi penale Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cu constituirea unui grup de urmărire penală format din procurori și ofițeri de urmărire penală, transmite Știri.md.

De asemenea, șoferul automobilului a fost reținut, urmând ca procurorii să solicite aplicarea măsurii preventive arestarea preventivă. 

Anterior IGP a informat printr-un comunicat de presă despre faptul că șoferul automobilului de marca Skoda a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatele au demonstrat că acesta nu ar fi consumat alcool, dar chiar și așa i-au fost prelevate probele biologice pentru a stabili cu exactitate toate circumstanțele.

Știri.md amintește că pe 20 octombrie, o familie a decedat în urma unui grav accident rutier produs pe traseul R-1, localitatea Bahmut.

Ulterior, în spațiul public au apărut informații precum că la volanul mașinii s-ar fi aflat un angajat al Procuraturii Ungheni.

În urma accidentului de la Bahmut, soldat cu patru morți, două persoane au ajuns la spital. Este vorba despre un bărbat de 63 de ani și un copil de patru ani. Fetița a fost transportată în stare gravă cu Aviasanul la Chișinău. Celălalt copil care a murit la locul accidentului avea trei luni.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării