main logo
941

Pettit, despre sediul Ambasadei SUA pe Stadionul Republican

Invitat la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în R. Moldova, James D. Pettit, a vorbit la subiectul amplasării clădirii în care se va afla misiunea diplomatică a țării sale în Republica Moldova.

Pettit, despre sediul Ambasadei SUA pe Stadionul Republican

„Clădirea în care se află acum ambasada SUA este una destul de veche. Am căutat deja de 10 ani un teren potrivit și n-am finalizat această alegere. Știu ca mulți au auzit că probabil va fi la Stadionul Republican. Din păcate acesta e un teren abandonat, nefolosit. Indiferent ce teren vom cumpăra, vom îmbunătăți și teritoriul, și vecinătatea, și unde va fi ambasada noastră va fi un beneficiu pentru vecini, va atrage servicii mai bune si moderne, de care avem nevoie. O să vedem”, a declarat James D. Pettit, citat de agora.md.

„Va fi o negociere corectă, achiziționarea va fi legală și transparentă. Înca suntem in proces de negociere. Nu pot spune toate detaliile pentru că nu am ajuns la o decizie finală. Orice decizie, când e vorba de teren, de obicei trebuie un permis al Parlamentului, așa că procesul continuă, dar suntem la început și decizia finală o vom vedea, dar e foarte important ca ambele părți să facă negocierile în mod transparent, corect și deschis”, a spus ambasadorul american.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării