main logo
755

Petiție online: Se cere zi de doliu național în memoria lui Nicolae Dabija

În mediul online a fost lansată o petiție prin care se solicită declararea zilei de luni, 15 martie 2021, zi de doliu național și organizarea funeraliilor cu onoruri de stat ale marelui scriitor national Nicolae Dabija.

Petiție online: Se cere zi de doliu în memoria lui Nicolae Dabija

Până la ora redactării știri, petiția a fost semnată de peste 500 de persoane, transmite Știri.md.

Autorul petiției este deputata PDM, Monica Babuc.

"Cerem președintelui Republicii Moldova, Doamnei Maia Sandu, președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Doamnei Zinaida Greceanîi, primului Ministru interimar, dlui Aureliu Ciocoi, declararea zilei de luni, 15 martie 2021, zi de doliu național pe întreg teritoriul Republicii Moldova și organizarea funeraliilor de stat ale regretatului Om de stat și Scriitor Nicolae Dabija cu respectarea strictă ale tuturor prevederilor sanitaro-epidemiologice, dictate de situația pandemică", se arată în descrierea petiției.

Menționăm că sicriul regretatului scriitor Nicolae Dabija va fi depus duminică seara, la ora 17:00, la Catedrala “Sfânta Teodora de la Sihla”. Ceremonia de înmormântare va avea loc luni, la amiază.

Amintim că scriitorul și publicistul Nicolae Dabija s-a stins din viață la 72 de ani, răpus de noul coronavirus. Nicolae Dabija s-a născut la 15 iulie 1948 în satul Codreni, raionul Cimișlia. Este autor a peste 80 de volume de poezie, proză și eseuri. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării