main logo
472

Petiție în România pentru autostrăzile din Moldova

În România, la Iași, două ONG-uri au lansat o campanie de strângere de semnături pentru construirea autostrăzilor A8 și A7 în Moldova.

Petiție în România pentru autostrăzile din Moldova

Asociațiile „Împreună pentru A8” și „Moldova Vrea Autostradă” cer Parlamentului să aprobe construirea a două autostrăzi (Ungheni – Iași – Târgu Mureș și Suceava – Bacău – Buzău – Ploiești), calificîndu-le drept „infrastructură ce reprezintă o condiție obligatorie pentru dezvoltarea durabilă economică și socială a Moldovei și recuperarea decalajului față de restul țării”, potrivit unei relatări G4media.

Într-un comunicat dat publicității duminică se face apel „la toți locuitorii regiunii, la toți moldovenii, la toți românii din țară și din Diaspora, să se alăture acestei acțiuni pentru a forța Guvernul României să deblocheze construirea acestor autostrăzi cu fondurile nerambursabile oferite de ani de zile de Uniunea Europeană”.

În mai 2018, premierul Viorica Dăncila anunța că Autostrada „Montana” Tîrgu Mureș – Iași va fi realizată prin parteneriat public-privat, transmite Știri.md cu referire la Europalibera.org.

„Adoptăm primul pachet de investiţii strategice care vor fi realizate prin parteneriat public-privat. Mă refer la autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, autostrada Târgu-Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni, autostrada Bucureşti – Craiova – Lugoj, de la Craiova şi ramificaţie spre Calafat”, a declarat premierul României.

Recent însă, comisarul european pentru dezvoltare regională Corina Crețu a criticat acest plan, afirmând că UE are fondurile necesare pentru a finanța construcția autostrăzii „Montana” iar alegerea formulei de parteneriat public-privat ar indica defapt dezinteresul guvernului de la București pentru dezvoltarea infrastructurii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării