25 oct, 2018 12:03
7 371
16
Petiție evitată: Cum arată pământul din Moldova care va fi al SUA
25 oct, 2018 12:03
7 371
16

Terenul Stadionului Republican din Chișinău va fi vândut Ambasadei SUA. Asta chiar dacă mii de cetățeni din Moldova, printre care activiști, politicieni și reprezentanți din sfera culturii, au semnat o petiție prin care au cerut ca soarta imobilului să o decidă cetățenii.


Cel puțin asta se înțelege din scrisoarea președintelui Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Ștefan Creangă, adresată autorului petiției, Dmitri Voloșin.

Potrivit documentului, deputații din comisie au analizat petiția care cerea anularea lichidării Stadionului Republican și interzicerea transferării terenului în proprietatea SUA.

Totuși, pe 4 octombrie 2018, Parlamentul de la Chișinău a votat pentru lichidarea stadionului și vinderea terenului pe care urmează să fie construit noul sediu al Ambasadei SUA.

Potrivit scrisorii semnate de Ștefan Creangă, legea obligă Guvernul să evalueze valoarea terenului, să negocieze un preț nu mai mic decât cel de pe piață și să semneze contractul de vânzare-cumpărare.

Astfel, în pofida petiției semnate de cetățenii revoltați, s-a decis definitiv ca terenul din centrul Capitalei să treacă în posesia Statelor Unite ale Americii.

Amintim că petiția privind soarta Stadionului Republican a fost lansată pe Internet pe 19 iunie și a fost expediată Guvernului, Președinției și Ambasadei SUA în Republica Moldova. 

Șeful statului, Igor Dodon, a refuzat să promulge legea privind stadionul, iar documentul a fost întors în Parlament. Totuși, deputații au menţinut votul privind vânzarea terenului pentru construcţia Ambasadei SUA la Chişinău.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter