main logo
704

Petiție: Adună semnături pentru instalarea coșurilor de gunoi în parc

Un grup de locuitori din sectorul Buiucani al capitalei au lansat o petiție prin care colectează semnături pentru instalarea coșurilor și tomberoanelor de gunoi în parcul Butoiaș.

Petiție: Adună semnături pentru instalarea coșurilor de gunoi în parcPetiție: Adună semnături pentru instalarea coșurilor de gunoi în parc

Petiția este adresată autorităților publice locale și instituțiilor responsabile de spațiile verzi, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Petiționarii cer cel puțin un coș de gunoi la fiecare două bănci și cel puțin trei tomberoane. De asemenea, autorităților li se cere să fie menținută curățenia în parcul Butoiaș. „Aici e casa noastră şi dacă autoritățile nu se autosesizează, e de datoria noastră să-i responsabilizăm”, spune una dintre inițiatoarele petiției, Elena Nofit.

În petiție se menționează că în fiecare zi sute de oameni, inclusiv copiii care frecventează grădinița nr. 26 din apropiere, sunt nevoiți să ocolească băncile murdare grămezile de gunoi. Potrivit lor, în parc nu este niciun coș de gunoi și nici timberoane deși în anul 2018 aleea din parc a fost renovată, au fost instalate bănci și iluminat stradal.

Colectarea semnăturilor va avea loc luni, între orele 16.00 și 18.00, în zona Grădiniţei nr. 26.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării