998
0
Petiția împotriva lui Valuță a adunat peste 18 mii semnături. Ce urmează
998
0

Petiția inițiată de un grup de activiști care cer judecata preotului Ghenadie Valuță a adunat aproape 19 mii de semnături.

După ce preotul din Anenii Noi a fost filmat de către un martor ocular cum chinuie un câine, acesta a fost criticat de mai mulți internauți, politicieni, dar și de Mitropolia Moldovei, transmite Știri.md.

În urma celor văzute, Mitropolia spune că „regretă enorm” de fapta preotului, dar nu are de gând să convoace vreo ședință ca să discute cazul. 

Într-un comunicat de presă luni Mitropolia Moldovei a insistat că Valuță nu ar fi avut de gând să omoare câinele, ci numai să-l scoată din sat, unde mai mulți copii ar fi fost mușcați de câinii fără stăpân. 

Poliția a anunțat că Valuță ar putea fi amendat cu până la 67.500 de lei. Fapta lui Valuța, cunoscut mai ales pentru campaniile împotriva persoanelor LGBT, retrogradat la rangul de diacon pentru atacuri la adresa superiorilor săi, a stârnit un val de indignare în R. Moldova. 

Până marți dimineață peste 18.000 de persoane semnaseră o petiție în care cer ca Valuță să fie judecat și să i se ia dreptul de sluji în biserică.

Știri.md reamintește că preotul Ghenadie Valuță a fost surprins cum pe data de 21 iulie, căra pe străzi un câine în lanț, legat de mașină.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter