693
1
Pește cu viermi în grădinițe: Chicu îl acuză pe ex-primarul Codreanu
693
1

Consilierul președintelui Ion Chicu îl acuză pe ex-primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, că face politică pe seama cazului sesizat de directorii de grădinițe privind livrările de pește alterat.

Foto: deschide.md

Chicu se arată indignat de faptul că Ruslan Codreanu a amintit de motivele demisiei directoarei de grădiniță care s-a plâns la Președinție și a adus fotografiile cu peștele plin de viermi, în loc să vorbească despre problemele reale din alimentația copiilor, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Cu câtă abilitate (cred ei) unii încearcă să mute accentele de la livrarea produselor infestate cu viermi în grădinițe la motivele demiterii directoarei, care s-a adresat ieri Președinție. Gata, viermii au trecut pe planul doi, acum toată nomenclatura din Primărie vine cu dovezi despre „adevăratul” motiv al demiterii doamnei… 

Și faza cu „fosta directoare de la Lăstăraș la cine se va duce să se plângă” e cireașa de pe tortă în această intervenție a fostului primar interimar – bravo, Dle Codreanu, faceți politică mai departe, vă iese”, a scris Ion Chicu pe Facebook.

Consilierul prezidențial afirmă că directorii de grădinițe nu au admis ca peștele cu viermi să ajungă în mâncarea copiilor și astfel și-ar fi creat probleme cu contabila-șef a Primăriei.

„Cam în fiecare zi de miercuri și vineri, când în meniul copiilor este introdus peștele, angajații grădinițelor sunt nevoiți să aleagă peștele bun de cel cu viermi (la livrare în stare congelată viermii nu se văd, apar după o zi de dezghețare). 

Anume în procesul de alegere a peștelui și au fost făcute acele fotografii de coșmar. De ce aleg peștele în loc să-l dea în cap furnizorului și patronilor lor din Primărie? Pentru că în caz contrar bucătarii în acea zi nu au cu ce hrăni copiii.

Situație similară este și cu carnea de curcan de fabricație ucrainească, ambalată în vid (specialiștii de la ANSP ne-au informat că livrarea produselor în asemenea ambalaj în genere este interzisă) în stare avansată de alterare… Nimic nu s-a schimbat în aprovizionarea grădinițelor cu produse alimentare de la renumitul scandal, care a avut loc cu doi ani în urmă”, a adăugat Ion Chicu.

Ieri, fosta directoare a grădiniței nr. 177 din Chișinău a fost la Președinție și a arătat niște imagini cu pește plin de viermi și pâine mucegăită.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter