main logo
687

Peste 550.000 de pensionari vor primi un ajutor înainte de sărbători

Aproximativ 553.000 de pensionari vor primi câte 600 de lei înainte de sărbători. Decretul de promulgare şi legea cu privire la acordarea suportului unic unor beneficiari de pensii au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial.

Peste 550.000 de pensionari vor primi un ajutor înainte de sărbătoriPeste 550.000 de pensionari vor primi un ajutor înainte de sărbători

Potrivit proiectului, persoanele cu pensii mai mici de 2.000 de lei, vor primi un ajutor financiar unic din partea statului în sumă de 600 de lei în a doua jumătate a lunii decembrie. În acest scop, din bugetul de stat vor fi alocate circa 335 milioane de lei, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

De ajutor vor beneficia circa 553.000 de persoane, dintre care peste 400.000 sunt beneficiari de pensii pentru limita de vârstă. Ceilalți, sunt beneficiari de pensii de dizabilitate, pensii de urmaș, iar aproximativ 600 de persoane sunt militarii în termen sau membri ai familiilor acestora.

Prezenta lege a intrat în vigoare la de 1 decembrie 2018. Sumele suportului unic nesolicitate de către beneficiarii de pensii vor fi restituite de către prestatorii de servicii de plată pe contul Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi incluse în plată în luna ianuarie. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării