main logo
1599

Peste 500 de școli vor utiliza catalogul electronic în acest an

Circa 560 de instituții de învățământ general din țară vor utiliza catalogul electronic în acest an de studii, informează Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Peste 500 de școli vor utiliza catalogul electronic în acest anFoto: Imagine simbol

Sistemul include date despre evidența zilnică a reușitei și frecvenței elevilor (evaluări/note, comentarii, absențe), dar și despre temele predate la ore, temele de acasă, linkuri de conectare pentru lecțiile la distanță etc., transmite Știri.md.

Potrivit MEC, datele sunt accesibile pentru elevi, profesori, dar și pentru părinți.

„Platforma permite o comunicare mai eficientă între profesori, elevi și părinți, facilitând schimbul de informații. Cadrele didactice și manageriale pot gestiona mai ușor evidența și reușita școlară a elevilor, reducând volumul de muncă și erorile în gestionarea datelor pe suport de hârtie. Inițiativa face parte din Planul de digitalizare a educației”, susține ministrul Dan Perciun.

Pentru a instrui profesorii în a utiliza Sistemul Informațional Catalogul Electronic, MEC va organiza, în perioada 6-13 septembrie, 14 seminare în format online. În cadrul acestor instruiri urmează să fie formați peste 500 de administratori de rețea și 10.000 de cadre didactice.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării