main logo
318

Peste 500 de persoane au donat sânge în cadrul unei campanei

Peste 500 de persoane au donat astăzi sânge în mai multe localități din țară în cadrul unei campanii desfășurate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui și Uniunea Națională a Studenților și Tineretului din Republica Moldova.

Peste 500 de persoane au donat sânge în cadrul unei campaneiPeste 500 de persoane au donat sânge în cadrul unei campanei

Directorul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari, a precizat pentru agenție că până la ora 15.00 numărul persoanelor care au donat sânge a ajuns la 540, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Scopul campaniei de donare a sângelui este de a îndemna populația țării, și în primul rând tinerii, să doneze voluntar sânge, contribuind, astfel, la dăruirea de viață printr-un act de înalt spirit civic.

La campanie s-au alăturat și angajații Inspectoratului Național de Patrulare (INP). „Această campanie a fost organizată în semn de respect și felicitare către toți cetățenii, dar mai ales pentru cei aflați în dificultate, fiind conștienți că transfuziile de sânge pot fi foarte importante pentru tratament, și chiar ar putea salva viețile oamenilor care depind de această picătură de sânge”, a precizat INP.

În Republica Moldova, necesitățile terapiei hemotransfuzionale sunt acoperite integral, fiind colectate anual peste 70 mii de donări, care acoperă tratamentul hemotranfuzional pentru circa 21.000 de pacienți. În anul 2018, numărul donărilor de sânge voluntare au constituit 93,6 la sută din numărul total de donări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării