main logo
1524

Peste 50 de debutanți, pregătiți să devină polițiști de frontieră

Astăzi, 26 iulie 2024, la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei din municipiul Ungheni, a avut loc ceremonia de înmânare a certificatelor de absolvire a cursului de formare profesională inițială.

Peste 50 de debutanți, pregătiți să devină polițiști de frontierăFoto: border.gov.md

Prin urmare, 53 de cursanți au fost felicitați pentru absolvirea cu succes a acestui curs, transmite Știri.md

În cadrul ceremoniei, șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Andrei Trofimov a adresat un mesaj de felicitare și încurajare noilor debutanți. Trofimov a subliniat importanța cursului de formare profesională, considerându-l un pas esențial în pregătirea lor pentru a deveni garanții securității frontaliere. 

„Aveți acum o bază teoretică și practică solidă care vă va ajuta să faceți față provocărilor întâlnite în activitatea de zi cu zi. Interacțiunile cu diverse persoane și situații vor face parte din experiența voastră profesională. Nu uitați că reprezentați o echipă mare și profesionistă - Ministerul Afacerilor Interne. Orice greșeală va afecta întreaga echipă, așa că vă încurajez să vă desfășurați activitatea onest și cu integritate. Vă doresc mult succes și experiențe frumoase în Poliția de Frontieră. Felicitări și mulțumiri cadrelor didactice pentru contribuția lor valoroasă în pregătirea acestor tineri specialiști!” a declarat Andrei Trofimov.

Cursul de inițiere a avut o durată de șase luni și a inclus o formare profesională completă, bazată pe dezvoltarea deprinderilor, abilităților și atitudinilor necesare unui comportament etic și integru. Debutanții au fost familiarizați cu atribuțiile specificate în fișa postului și cu obiectivele din domeniul lor de activitate, inclusiv implementarea managementului integral al frontierei de stat.

Temele de curs au acoperit aspecte esențiale, precum supravegherea și controlul trecerii frontierei de stat, combaterea criminalității transfrontaliere și migrația ilegală. 

Pe lângă partea teoretică, cursul a inclus module practice și metode interactive, precum exerciții individuale și de grup, și studii de caz, care au contribuit la dezvoltarea competențelor necesare pentru a deveni un profesionist în Poliția de Frontieră.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării