main logo
425

Peste 400 de cărţi, donate pentru Institutul Mamei și a Copilului

Copiii internaţi în spitalul Institutul Mamei şi a Copilului vor fi trataţi nu doar cu medicamente ci şi cu lecturi interesante.

Peste 400 de cărţi, donate pentru Institutul Mamei și a CopiluluiPeste 400 de cărţi, donate pentru Institutul Mamei și a Copilului

În ajunul sărbătorilor de Paşti, studenţii şi profesorii de la Universitatea de Medicină au donat micuţilor pacienţi din secţia de pediatrie peste 400 de cărţi, scrie publika.md.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.

Mihaela este internată la Institutul Mamei şi Copilului deja de cinci zile şi mai are tot atâtea zile de tratament în secţie. Fetiţa spune că nu şi-a luat nicio carte de acasă. Aşa că zilele de internare până acum au fost lungi şi plictisitoare.

"Am aici o carte despre istoria românilor şi cred că îmi va prinde bine la istorie."

Aşa ca Mihaela şi alţi zeci de copii s-au ales cu cărţi gratuite cu poveşti, poezii, romane sau şi cu enciclopedii.

"Aici o să poţi colora şi o să poţi citi poveşti cu morală. Sper să-ţi placă. - Mulţumesc. - Cu plăcere. "

"Mă plictisesc puţin şi această carte o să-mi ţină companie chiar dacă sunt singură."

"Această carte îmi va prinde bine pentru că îmi va deschide noi porţi ale cititului şi îmi va place mult."

Unii părinţi nu şi-au putut stăpâni lacrimele, atunci când au văzut gestul studenţilor.

"Nu în toată ziua vezi aşa gest, când se cadonează la copii o carte. - Şi de ce plângeţi? - Sunt o persoană emoţională şi îmi plac lucrurile frumoase."

După ce studenţii au împărţit copiilor cărţi, aceştia au trecut la ora de lectură. Viitorii medici spun că au ales să le citească poveşti acelor micuţi, care fie nu ştiu încă să citească fie din motive de sănătate nu o pot face.

Studenţii au început campania de colectare încă de la sfârşitul lunii februarie. Din cele patru sute de cărţi adunate aproape în jumătate vor fi donate bibliotecii din secţia de pediatrie. Totodată tinerii au colectat şi 500 de lei, bani din care au cumpărat cărţi de desenat.

"Noi ne dorim ca aceste cărţi să facă perioada în care vor sta aici copiii poate nu atât de plictisitoare şi poate această lectură îi va ajuta să se vindece cât mai curând", a spus studenta USMF, Antonela Carangiu.

"Copiii sunt mai veseli, zâmbesc, se bucură. de aceste cărţi. Sigur că şi din timp şi din durere se atenuează", a spus şefa departamentului pediatrie Institutul Mamei şi Copilului, Ina Palii.

Campania "Împarte o carte împarte sănătate" este la cea de-a treia ediţie, fiind organizată la iniţiativa studenţilor şi profesorilor Universităţii de Medicină. Anul trecut aceştia au donat 600 de cărţi copiilor spitalizaţi în clinica "Emilian Coţoagă".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării