main logo
472

Peste 40 de farmacii, deschise în ţară de la începutul anului 2018

43 de filiale noi, inclusiv 15 în baza hotărârilor judecătorești, au fost deschise în țară de la începutul anului curent.

Peste 40 de farmacii, deschise în ţară de la începutul anului 2018Peste 40 de farmacii, deschise în ţară de la începutul anului 2018

Majoritatea au fost înființate în Chișinău (11 filiale), raionul Hâncești (7 filiale), raionul Edineț (7 filiale), mun. Bălți (3 filiale). Totodată, și-au sistat activitatea 23 de întreprinderi farmaceutice din raionul Hâncești, raionul Edineț, orașul Chișinău și orașul Bălți, transmite Știri.md

Potrivit datelor, Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) a emis, în baza cererilor depuse de antreprenori, 85 de decizii de prelungire, reperfectare şi anulare a licenţelor pentru activitatea farmaceutică, în primul trimestru, 2018.

Majoritatea deciziilor vizează înființarea filialelor noi, schimbarea farmaciştilor-diriginţi şi a şefilor de filială, completarea genului de activitate farmaceutică cu dreptul de comercializare a preparatelor psihotrope, sistarea activităţii farmaceutice, anularea licenței, prelungirea termenului de valabilitate a licenței.

Totodată, în perioada de referință, au fost respinse 6 cereri ale agenților economici de eliberare a licenței de activitate, deoarece acestea nu întruneau condițiile prevăzute în Legea cu privire la activitatea farmaceutice.

Conform legislaţiei în vigoare, începând din luna octombrie a anului trecut, AMDM îndeplineşte atribuţiile în domeniul reglementării prin licenţiere a activităţii farmaceutice. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării