main logo
379

Peste 300 de copii din Găgăuzia vor primi gratuit încălțăminte de iarnă

Peste 300 de copii cu deficiențe locomotorii din UTA Găgăuzia vor primi gratuit încălțăminte de iarnă.

Peste 300 de copii din Găgăuzia vor primi gratuit încălțăminte de iarnăFoto: gagauziainfo.md

Proiectul va fi realizat datorită sprijinului oferit de către Fundaţia din Olanda „Max face possible” şi a Direcţiei pentru educaţie din cadrul executivului, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md

Potrivit presei găgăuze, anunțul a fost făcut de Nadejda Mocan, directorul Centrului de susţinere psihosocială din oraşul Vulcăneşti.

Ea a menționat că acum doi ani a mai fost implementat un proiect similar, datorită căruia 325 de copii cu diferite maladii ale aparatului locomotor şi din familii defavorizate au primit încălțăminte de iarnă.

„În acest an, de asemenea vom asigura cu încălţăminte nouă peste trei sute de copii din autonomie. Inginerii fabricii care confecţionează această încălţăminte specială s-au deplasat în regiune și au luat măsurile necesare, ţinând cont de caracteristicile individuale ale beneficiarilor. Totodată, împreună cu părinţii, au fost determinate culoarea şi modelul încălţămintei, după care specialiştii au purces la lucru”, a declarat Nadejda Mocan.

Modelele folosite pentru fabricarea încălțămintie pentru copii au fost importate din Italia. Cele 310 perechi de încălțăminte vor fi aduse în Găgăuzia la sfârșitul lunii octombrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării