main logo
954

Peste 200 de arbori au fost tăiați ilegal la Dondușeni

În ultima săptămână, inspectorii de mediu de la Dondușeni au depistat mai multe cazuri de tăieri ilegale de arbori. Acțiunile de control au fost efectuate în conformitate cu planul de lucru săptămânal și au scos la iveală prejudicii aduse mediului în trei locații diferite.

Peste 200 de arbori au fost tăiați ilegal la Dondușeni

Prin urmare, în pădurea gestionată de Primăria localității Cernoleuca, inspectorii au depistat 149 de cioate ale arborilor de specie salcâm cu diametre cuprinse între 10 și 22 cm, tăiate ilegal de persoane necunoscute, transmite Știri.md.

Volumul masei lemnoase tăiate ilegal a fost de 8,982 m3, iar prejudiciul cauzat mediului a fost evaluat la 2754,0 lei.

De asemenea, în cadrul unui grup de arbori gestionat de Primăria localității Cernoleuca au fost depistate 14 cioate ale arborilor de specie salcâm și frasin cu diametre cuprinse între 12 și 23 cm, tăiate ilegal de persoane necunoscute. Volumul masei lemnoase tăiate ilegal a fost de 1,063 m3, iar prejudiciul cauzat mediului a fost evaluat la 844,20 lei.

În fâșia forestieră de protecție gestionată de Primăria localității Climăuți, inspectorii de mediu au depistat 45 de cioate ale arborilor de specie salcâm, arțar și frasin cu diametre cuprinse între 12 și 25 cm, tăiate ilegal de persoane necunoscute. Volumul masei lemnoase tăiate ilegal a fost de 4,651 m3, iar prejudiciul cauzat mediului a fost evaluat la 2617,20 lei.

La data de 5 septembrie 2023, în cadrul unei alte acțiuni de control, inspectorii de mediu au depistat un caz de tăiere ilegală a 11 copaci și doi copaci vătămați de specia nuc din fâșia forestieră de protecție a drumului din extravilanul Primăriei localității Scăieni, cu diametrele cuprinse între 14 și 24 cm. Volumul masei lemnoase tăiate ilegal a fost de 1,146 m3, iar prejudiciul cauzat mediului a fost evaluat la 1321,20 lei.

La data de 6 septembrie 2023, în pădurea gestionată de Primăria localității Climăuți, inspectorii de mediu au depistat un caz de tăiere ilegală a 19 cioate ale arborilor de specie salcâm și frasin cu diametre cuprinse între 10 și 20 cm. Aceste tăieri ilegale au avut loc în noaptea de 06.09.2023, iar volumul masei lemnoase tăiate ilegal a fost de 1,414 m3.

Prejudiciul cauzat mediului a fost evaluat la 469,80 lei.

Materialele referitoare la toate cazurile au fost transmise organelor de drept pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor contraveniente.

„Inspectoratul pentru Protecția Mediului menționează că inspectorii de mediu vor continua să monitorizeze activitatea în întreg teritoriul Republicii Moldova și să acționeze pentru protejarea mediului și aplicarea corectă a legislației în domeniul mediului.

Invităm societatea civilă să fie parteneră în eforturile noastre de protejare a mediului și aplicare a legilor privind mediul.

Implicați-vă, sesizați încălcările, susțineți măsurile de conservare și contribuiți la construirea unui viitor mai verde pentru toți”, se arată într-un comunicat oficial de presă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării