9 oct, 2019 19:34
326
0
Peste 2.000 de blocuri din Chişinău au sisteme de încălzire învechite
9 oct, 2019 19:34
326
0

Tot mai mulţi locuitori ai Chişinăului îşi doresc în blocuri puncte termice individuale.

Foto: știri.md

Şi asta pentru că noul sistem permite încălzirea apei direct în clădire, reducând semnificativ costurile pentru energie, transmite Știri.md cu referire la Tvrmoldova.md.

900 de puncte termice individuale sunt deja conectate în oraş. Mai rămân însă peste două mii de blocuri în care sistemul de încălzire este învechit.

Aşa arată un sistem vechi de termoficare. Ţevile vechi de zeci de ani sunt izolate astfel încât căldura să nu se piardă până ajunge la toţi locatarii. Oamenii se plâng totuşi că plătesc sume mari şi tot tremură de frig.

Acum 10 ani, în unele blocuri s-au instalat printre primele puncte termice individuale. Beneficiari sunt şi locatarii uni bloc de pe strada Voluntarilor.

Se pare că şi acest sistem trebuie înlocuit cu unul modern. Deşi la capitotul căldură este bine, cu apa caldă sunt probleme.

Aşa arată un punct termic individual modernizat. În acest an, Termoelectrica a instalat 120 de astfel de instalaţii destinate încălzirii clădirii în regim automat. Există posibilitatea de reglare automată a temperaturii agentului termic, iar apă caldă va fi nonstop. Locatarii speră ca facturile să fie mai mici.

Reprezentanţii Termoelectrica au anunţaţ că în acest an nu vor majora tarifele la energia termică.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter