123
0
Peste 170 de copii din Moldova vor lupta în Competiția Națională de Robotică
123
0

Competiția Națională de Robotică „SumoBot Challenge Moldova” revine în forță într-o nouă ediție cu mai mulți participanți și dispozitive performante.

După pregătiri intense de mai bine de două luni, timp în care și-au dat frâu liber imaginației și au pus în aplicare cunoștințele acumulate, 176 de copii din toată țara au decis să se aventureze în bătălia anului cu propriii roboți, transmite Știri.md cu referire la diez.md.

Aceștia au vârste cuprinse între 10 și 17 ani și formează 88 de echipe a câte 2 participanți. 

Evenimentul va avea loc pe10 noiembrie, începând cu ora 11:00, la Centrul de Excelență în Domeniul TIC, Tekwill, de pe adresa: str. Studenților 9/11.

Principala misiune a dispozitivelor în „SumoBot Challenge Moldova” este de a scoate adversarii din ringul de joc. Potrivit regulamentului, robotul Sumo trebuie să se încadreze în parametrii de 15×15 cm, iar în luptă nu are voie să utilizeze mai mult de 4 motoare.

Performanțele și eforturile participanților vor fi recompensate în cadrul Ceremoniei de Premiere, preconizată pentru ora 16:40. La finalul competiției, copiii care se vor clasa pe locurile I, II și III vor merge acasă cu trofee, iar ceilalți participanți vor primi certificate de participare.

Evenimentul este organizat și în acest an de Asociația Naţională a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor (ATIC) cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid, sub patronajul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

SumoBot este un concurs care motivează, încurajează și susține copiii pasionați de robotică și tehnologii să dezvolte abilități inginerești, necesare pentru proiectarea, construirea și programarea roboților. 

Competiția este populară la nivel internațional și este considerată unul dintre cele mai bune modele de „competition based learning” (învățare bazată pe competiție).

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter