main logo
428

Peste 143.000 de copaci vor fi plantați sâmbătă în țară

Peste 143 de mii de puieți urmează a fi plantați sâmbătă, pe 27 octombrie, în R. Moldova cu ocazia Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră”.

Peste 143.000 de copaci vor fi plantați sâmbătă în țară

Agenția „Moldsilva” a repartizat autorităţilor publice locale de nivelul I şi II circa 143 de mii arbori şi arbuşti, dintre care peste 13 mii de puieţi vor fi plantați în municipiul Chişinău, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md.

Finanţarea este asigurată din Fondul Ecologic de Stat.

În total, în pepinierele silvice au fost crescute peste 16 milioane de puieţi de 60 de specii, care vor fi folosiți atât pentru necesitățile proprii, cât și pentru cererile venite de la autoritățile publice locale, agenți economici și persoane fizice.

Potrivit directorului Agenției „Moldsilva”, Ion Haralampov, întreprinderile silvice vor planta, până la sfârşitul toamnei curente, 100 de tone de ghindă pe o suprafață de 800 de ha pentru regenerarea naturală a pădurilor, trei milioane de puieți pe 530 de hectare pentru crearea culturilor silvice, dar și alte șapte milioane de puieți pe o suprafaţa de 2 560 de ha pentru completarea culturilor silvice plantate pe parcursul anilor trecuți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării