main logo
282

Peste 100 de filme vor fi difuzate în cadrul festivalului ClassFest

Peste 100 de filme, de diferite genuri, vor fi difuzate în cadrul ediției din acest an a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru și Film „ClassFest”, care are loc în perioada 7-12 mai.

Peste 100 de filme vor fi difuzate în cadrul festivalului ClassFest

Inaugurarea ediției a IX-a are loc în această seară, la ora 19.30, în incinta Teatrului Geneza Art. După inaugurare, va fi difuzat filmul documentar „Drawings by time”, realizat de către studenții Academiei Naționale de Arte din Belarus, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Directorul festivalului, Svetlana Târţău, a declarat la o conferință de presă că ediția de anul acesta este consacrată tinerilor cineaști. 

Prin organizarea acestui eveniment se verifică și activitatea pedagogică în pregătirea specialiștilor de teatru și cinematografie.

Secretarul de stat al ministerului educației, culturii și cercetării, Andrei Chistol, a menționat că evenimentul vine să dezvolte schimbul de experiență, colaborarea și bunele practici între școlile de film din mai multe țări. 

Totodată, vine să valorifice potențialul pe care îl are Academia de Muzică Teatru şi Arte Plastice în pregătirea cineaștilor, regizorilor și a altor specialiști în domeniul cinematografiei.

Prorectorul Academiei, Tatiana Comendant, a spus că proiecțiile care vor fi difuzate în cadrul ediției din acest an vin să dezlege multe probleme sociale, iar mesajul care va fi transmis prin intermediul lucrărilor de creație va fi unul care va influența foarte mult și va pune pe gânduri tinerii asupra menirii lor în societate.

La festival participă școli de film din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Germania, Italia, Polonia, Kazahstan, Rusia, România, Ucraina, Uzbekistan, Kârgâzstan și Republica Moldova. Filmele sunt de scurt și lungmetraj. Este vorba de ficțiune, documentare și animații.

De miercuri, 8 mai, toate proiecțiile vor fi difuzate în Sala Unirii a Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice, la ora 15.00, 17.00 și 19.00. Intrarea este liberă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării