main logo
1087

Personaje din desene animate, pictate într-un spital din Chișinău

Activiștii proiectului de artă non-profit „Chișinău Is ME” împreună cu un grup de voluntari de la Universitatea Tehnică din Moldova au pictat pereții Spitalului Clinic pentru copii Nr. 1 din Capitală.

Acum, personajele din desenele animate pentru copii s-au stabilit pentru totdeauna în acest spital: Alba ca Zăpada și cei șapte pitici, Mickey Mouse, Winnie Pooh și prietenii lui, Tom și Jerry și niște minioni amuzanți.

Se știe că desenele colorate și amuzante pe pereți întotdeauna provoacă un sentiment de bucurie și zâmbet pe buzele copiilor. Anume acesta a fost scopul urmărit de către artiști, când au venit cu ideea de a picta pereții acestui spital.

„Noi credem că aceste desene vor deveni un suport emoțional serios pentru copiii care se tratează aici. Am încercat să transmitem prin ele cât mai multă voie bună și căldură. Sperăm că vor fi îndrăgite de copii, pentru că am ales pentru ei cele mai populare personaje din desenele animate", afirmă managerul proiectului „Chișinău Is ME”, Dmitri Polscin.

Desenele au fost realizate în conformitate cu schițele pregătite din timp. Au fost folosite doar vopsele ecologice de înaltă calitate, oferite cu drag de către compania Caparol, care întotdeauna susține proiectele „Chișinăului Is ME”.

Activiștii proiectului „Chișinăului Is ME” le mulțumesc pentru ajutor voluntarilor de la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM), facultatea de Design și Producție Industrială. 

De asemenea, sunt recunoscători și administrației spitalului pentru cooperarea și permisiunea de a realiza acest proiect.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării