main logo
403

Persoanele care în 2018 au promovat drepturile omului, premiate

Persoanele și organizațiile care pe parcursul anului 2018 au contribuit la respectarea și promovarea drepturilor omului în Republica Moldova au fost premiate joi seara, 6 decembrie, în cadrul Galei Premiilor ONU, ediția XIV-a.

Persoanele care în 2018 au promovat drepturile omului, premiatePersoanele care în 2018 au promovat drepturile omului, premiate

Evenimentul are ca scop evidențierea celor mai valoroase, inovatoare, participative și ingenioase inițiative și acțiuni de apărare și promovare a drepturilor omului. Gala a fost prilejuită de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, marcată anual la 10 decembrie, transmite Știri.md cu referire la IPN.

De premiul pentru realizări remarcabile în domeniul drepturilor omului în Republica Moldova s-a învrednicit Vladimir Gaiț, directorul companiei Bertam Grup. Asociația Promo-LEX a luat premiul pentru promovarea principiilor egalității în demnitate și drepturi și a celui de a nu lăsa pe nimeni în urmă, precum și pentru activitate îndelungată de promovare remarcabilă a drepturilor omului.

Diplomă de mențiune pentru cea mai bună lucrare din cadrul concursului de creație la tema: „Drepturile omului printre elevi” a primit Daria Lupan, eleva Liceului Teoretic Ion Creangă din Chișinău.

Premianții Galei în domeniul drepturilor omului au fost selectați în urma unui concurs deschis la care au fost depuse 41 de nominalizări. Printre criteriile de evaluare au fost creativitatea, perseverența, devotamentul și curajul demonstrat în promovarea drepturilor omului precum și impactul acestor acțiuni asupra vieți oamenilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării