170
0
Persoane social-vulnerabile au primit ajutoare de sărbătorile pascale
170
0

Peste 100 de persoane social-vulnerabile din municipiul Chișinău au primit astăzi ajutoare umanitare cu ocazia sfintelor sărbători de Paști.

Persoane social-vulnerabile au primit ajutoare de sărbătorile pascale

Directorul Fundației de Binefacere Caritas, organizatorul evenimentului, Andrei Bolocan, a menționat că ajutoarele umanitare constau din produse alimentare neperisabile: orez, paste făinoase, făină, ulei, conserve, ceai etc., transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

„Acestea au fost colectate în cadrul campaniei umanitare ”Donează împotriva sărăciei!”, care s-a desfășurat pe 13 aprilie în 15 magazine din municipiul Chișinău, unde cei peste 70 de voluntari au întâmpinat cumpărătorii cu îndemnul de a dona produse alimentare greu perisabile pentru sprijinirea persoanelor aflate în nevoie: bătrâni țintuiți la pat, familii cu mulți copii și oameni defavorizați. În total, au fost colectate peste patru tone de produse alimentare”, a precizat directorul Fundației.

Potrivit lui Andrei Bolocan, lista persoanelor nevoiașe a fost alcătuită prin intermediul direcțiilor de asistență socială din municipiu, iar unii bătrâni sunt beneficiari permanenți ai Fundației.

La rândul său, șefa Direcției consolidarea relațiilor interetnice a Agenția Relații Interetnice, Ludmila Burlaca, a afirmat că agenția susține această acțiune de caritate și, ghidându-se de sloganul ”Grăbește-te să faci bine!”, le-a oferit organizatorilor spațiu pentru desfășurarea acestei manifestări de caritate. ”Ne bucurăm că aceste persoane sunt de diferite etnii: moldoveni, ruși, beloruși, ucraineni, bulgari ș.a.”, a  subliniat Ludmila Burlaca.

Ludmila Irimciuc, arhitect de profesie, unul dintre beneficiari, a spus că aceste produse sunt pentru cei vârstnici și nevoiași un mare dar de la Dumnezeu. ”Astfel, vom avea și noi cu ce întâmpina sfintele sărbători de Paști”, a constatat Lidmila Irimciuc.

În fața celor prezenți, elevii de la Școala de muzică ”Maria Bieșu” au prezentat un mic concert.

Fundația de Binefacere Caritas a fost înființată în 1995. Fundația este membră a organizațiilor Caritas Europa și Caritas Internațional.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter