main logo
1430

Persoane programate pentru artroplastie de șold și genunchi, pe listele de așteptare

Persoanele care au nevoie de artroplastie de șold și au fost incluse pe lista de așteptare în perioada anilor 2010-2015 urmează să fie chemate la operație la sfârșitul anului 2018 sau începutul anului 2019.

Persoane programate pentru artroplastie, conform listelor de așteptarePersoane programate pentru artroplastie, conform listelor de așteptare

Instituția spitalicească care efectuează aceste operații le va expedia pacienților scrisori sau le va face invitații telefonice. Contactată de IPN, șefa serviciului de presă al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Olesea Croitor, a spus că operațiile vor fi planificate în funcțiile de posibilitățile instituțiilor medicale, transmite Știri.md

Pacienții incluși în rând pentru artroplastie de genunchi, în perioada 2010-2013, urmează să fie invitați la operație în 2019. Persoanele incluse pe lista de așteptare mai târziu de 2014 vor fi planificate la operații tot în anul 2019, listele fiind supuse verificării în prezent.

Potrivit datelor ANSP, pe lista de așteptate întocmită în perioada 2010-2013 se află 2.224 de persoane care au nevoie de artoplastie de genunchi și 3.689 de persoane – artoplastie de șold.

Peste o mie de operații au fost efectuate în 2017 în cadrul programului de protezare de şold şi genunchi. Agenția Națională pentru Sănătate Publică nu a procesat deocamdată datele despre operațiile făcute în 2018, dar Compania Națională de Asigurări în Medicină a contractat servicii în valoare de 76 de milioane de lei, a precizat  Silvia Munteanu, ofițerul de presă CNAM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării