main logo
704

Perna ideală pentru somnul copilului. Care sunt recomadările pediatrului

Atenţie ce pernă folosiţi pentru copilul dumnevoastră! Dormitul pe pernă la o vârstă prea mică poate să îi deformeze forma capului unui copil dar şi a coloanei vertebrale. De asemenea, acesta se poate sufoca în somn.

Perna ideală pentru somnul copilului. Recomadările pediatruluiPerna ideală pentru somnul copilului. Care sunt recomadările pediatrului

Pediatrul Dorina Agachi spune că perioada optimă când un un copil poate dormi pe o pernă este de la 2 ani și nu mai devreme, întrucât aceasta poate afecta coloana vertebrală a micuțului, scrie prime.md.

Perna trebuie să fie confecționată dintr-un material ce nu provoacă alergii, în special dacă micuţul suferă de probleme respiratorii sau dermatite.

Copiii care au împlinit deja doi și mai mult trebuie să doarmă pe o pernă sub formă dreptunghiulară.

Pernele cu o adâncitură pe mijloc şi cu o formă mai solidă sunt recomandate pentru a fixa capul bebeluşului şi pot fi folosite chiar și în primele zile ale naşterii.

Specialiştii recomandă ca perna să fie folosită doar atunci când micuțul este adormit.

Vârsta de la care copilul poate să doarmă pe o pernă simplă este începând cu 12 ani, aceasta însă nu trebuie să fie utilizată de întreaga familie.

O pernă cu puf hipoalergenic e bine să fie spălată o dată în lună, la o temperatură de 30 grade.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării