main logo
1273

Permis cumpărat cu 300 euro, depistat la un tânăr ucrainean

Vameșii moldoveni au reușit ceea ce nu au putul polițiștii din țările europene, aceștia au depistat că permisul unui tânăr ucrainean era fals.

Permis cumpărat cu 300 euro, depistat la un tânăr ucraineanFoto: border.gov.md

Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de ieri, 23 iulie, în punctul de trecere a frontierei Cahul, transmite Știri.md.

Pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat în calitate de pasager al unei mașini de ocazii, cetățeanul Ucranei în vârstă de 19 ani.

Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră l-au supus controlului de nivelul II, ceea ce presupune o verificare suplimentară. Ca rezultat, în portmoneul personal a fost depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile cehe. Verificarea amănunțită cu ajutorul tehnicii din dotare s-a constatat că acesta este falsificat. 

La audieri, cetățeanul a comunicat că pe internet a identificat o persoană care contra sumei de 300 de euro și-a perfectat un permis de conducere european.

Chiar dacă era fals, acesta a comunicat vameșilor că în Europa a fost oprit de poliție și la prezentarea acestui document nu a avut probleme.

Documentul falsificat a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD continuă cercetărilor sub toate aspectele legale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării