main logo
332

Perioada de prezentare la concurs a proiectelor cinematografice

Perioada de prezentare a dosarelor la concursul proiectelor cinematografice este cuprinsă între 1 octombrie şi 15 octombrie.

Perioada de prezentare la concurs a proiectelor cinematograficePerioada de prezentare la concurs a proiectelor cinematografice

Proiectele prezentate după data-limită nu sunt admise. O  modificare în acest sens la Regulamentul de finanțare a cinematografiei a aprobat Guvernul în ședința din 5 decembrie, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Propunerea de modificare vine la solicitarea Consiliului Centrului Naţional al Cinematografiei, fiind dictată de o necesitate practică, care a fost semnalată în urma experienţei acumulate în primii doi ani de finanţare a proiectelor cinematografice. S-a stabilit, că pentru activitatea secretariatului tehnic, evaluarea scenariilor şi anunțarea rezultatelor este nevoie de aproximativ trei luni.

Conform perioadei în vigoare până la modificările operate, 15-31 ianuarie, sursele financiare pot fi virate pe conturile beneficiarilor doar în luna aprilie, ceea ce tergiversează cu patru luni lansările producției de film. În contextul în care banii utilizaţi trebuie raportaţi până la 31 decembrie a fiecărui an, obţinerea finanţării de către casele de producţie tocmai în aprilie este incompatibilă cu planul de producție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării