main logo
976

Pericolul blocului prăbușit la Otaci. Sandu: Ajutor în regim de urgență

Partea de clădirea care a rămas în picioare după prăbușirea parțială a unui bloc din Otaci urmează să fie dărâmată. De asemenea, va fi făcută expertiza blocului adiacent și a altor blocuri din localitate care au risc de prăbușire.

Pericolul blocului prăbușit la Otaci. Sandu: Ajutor în regim de urgență

Declarațiile au fost făcute de premierul Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă, pe 21 iunie, susținut după ședința Comisiei pentru situații excepționale, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md.

„Am stabilit cu colegii de la alte ministere să se facă evaluarea necesităților, să se evalueze cât ar costa o locuință în localitatea respectivă, astfel încât să adoptăm în regim de urgență asistență financiară pentru cei care au avut de pătimit”, a mai spus Maia Sandu.

Mihail Harabagiu, şeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a informat că vor fi prelungite lucrările de deblocare. 

„Astăzi a fost efectuat un volum de muncă, poate cel mai periculos. Au fost coborâte acele plite care prezentau pericol de prăbușire”, a declarat Mihail Harabagiu.

Acesta a mai precizat că instituția pe care o conduce se va conforma măsurilor prezentate de prim-ministrul Maia Sandu, astfel încât viața din Otaci să revină la normalitate.

O scară a unui bloc cu nouă etaje aflat în Otaci s-a prăbușit în întregime, pe 19 iunie, în jurul orei 21.20. Victime nu au fost înregistrate. Oamenii au fost evacuați până la prăbușire.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării