main logo
1064

Pericol în sudul țării: Hoții fură uleiul din transformatoarele electrice

Red Union Fenosa trage un semnal de alarmă. Hoții din sudul țării continuă să fure uleiul din transformatoare, iar consecințele pot fi grave.

Pericol în sudul țării: Hoții fură uleiul din transformatoare

Astfel, de către persoane neidentificate deocamdată de poliție, pe 19 mai, în satul Răscăieți din raionul Ștefan Vodă și succesiv, pe 4 iunie în satul Orehovca și pe 9 iunie în orașul Taraclia din raionul Taraclia a fost furat tot uleiul din transformatoarele de putere care au ieșit avariat din funcție, lăsând fără energie electrică sute de consumatori casnici și o unitate agricolă.

Potrivit Red Union Fenosa, furturile duc la deconectări avariate, iar consumatorii rămân timp îndelungat fără energie.

Totodată, acestea pot provoca situații de risc major de electrocutare pentru hoți și de incendii pentru populația din apropiere. 

În același timp, este afectată funcționalitatea și securitatea instalațiilor electrice, aducându-se prejudicii materiale considerabile companiei.

De la începutul anului 2018 au avut loc deja 13 asemenea cazuri, iar în 2017 au fost constatate și documentate 18 cazuri de furt al uleiului de transformator, fiind afectați consumatori din mai multe localități ale raioanelor Taraclia, Comrat, Vulcănești, Cahul, Căușeni, Orhei și altele, cu un prejudiciu material total de circa 850.000 de lei.

Statistica furturilor uleiului din transformatoare: 

Deși Red Union Fenosa a depus demersurile corespunzătoare către Inspectoratele de Poliție raionale pe fiecare caz în parte, cu regret se constată faptul că persoanele vinovate încă nu au fost identificate, iar furturile de ulei din posturile de transformare continuă până în prezent. 

În acest context, compania solicită implicarea activă a autorităților publice locale în persoana primarilor, a organelor de poliție precum și a cetățenilor pentru combaterea acestui flagel și atragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Rugăm populația, în cazul când cunoaşte, presupune sau suspectează producerea ori planificarea unor cazuri de furt de ulei din transformatoarele de putere sau alte intervenţii neautorizate în instalaţiile electrice, să ne contacteze la telefoanele de încredere 022-43-11-11, 022-43-19-50 sau să ne scrie pe adresa de email corupt@ufmoldova.com.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării