main logo
736

Peretele Palatului Feroviar a prins culoare datorită unei picturi murale

„Coloana neamului" așa se numește noua pictură murală din Chișinău, care a prins contur și culoare.

Peretele Palatului Feroviar a prins culoare datorită unei picturi muralePeretele Palatului Feroviar a prins culoare datorită unei picturi murale

Pictorul Radu Dumbravă din nou bucură oamenii cu un nou desen ce reprezintă personalități istorice marcante din țara noastră. În centru picturii este amplasat Ștefan Cel Mare și Sfânt, iar în dreapta și stânga sa este Dmitrie Cantemir și Burebista.

Peretele Palatului Feroviar până nu demult arăta sobru și gri, însă de curând a început să prindă culoare, transformându-se într-o adevarată operă de artă urbană. Pictorul Radu Dumbravă realizează o pictură murală la bazele căreia stau 3 personalitați istorice. 

Radu Dumbravă, pictor: "Prin această pictură am vrut ăa aduc în fața publicului trei personălități marcante, care au marcat istoria neamului nostru."

S-a apucat de lucru acum două săptămâni, iar în câteva zile, desenul ar urma să fie gata.

Radu Dumbrava, pictor: "Suntem aproape spre final, cred că încă cinci zile lucrătoare și o terminam. Acum suntem în proces respectiv pe parcurs vom adăuga câteva culori și elemente care vor fi interesante. "Înainte să înceapă să picteze, pictorul a șlefuit peretele, a aplicat pe el un strat de grunt, după care s-a apucat de lucru. Iar pentru că pânza de pictat e mare și înaltă, pictorul este nevoit să folosească o macara.

Radu Dumbravă, pictor: "Culorile pe care le folosim sunt special pentru exterior care rezistă la timp. Ne conducem după schița care era concepută de la început".

Iar pentru a realiza lucrarea a avut nevoie de 30 de litri de vopsea.  

Pietonii care au trecut astăzi prin zonă nu au ezitat să se oprească pentru a admira opera de artă și de a face o poză.

"Mă bucur că sunt oameni care se gândesc la aspectul exterior al orașului. Încearcă prin desen să arate istoria, oamenii care au influențat la ea".

"Ne place, casele vechi ele se schimbă atunci când sunt pictate. Orașul o să fie mai vesel."

Desenul se întinde pe o suprafață de 220 de metri pătrați fiind una din cele mai mari picturi din Republica Moldova și se află vizavi de blocul pe care este pictat Decebal, realizată tot de Radu Dumbravă anul trecut. Pentru realizarea acesteia a fost nevoie de 7.500 de euro, bani pe care pictorul i-a primit din donații. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării