main logo
1297

Perciun, despre suicidul din Capitală: Vom monitoriza viteza Poliției

Cazul adolescentului transgender care s-a sinucis la începutul acestei săptămâni a șocat toată Capitala.

Perciun, despre suicidul din Capitală: Vom monitoriza viteza PolițieiFoto: știri.md

Tânărul de 16 ani care s-a aruncat de la etajul 22 al unui bloc de locuit ar fi fost supus bullying-ului și violenței din partea colegilor pentru că se considera fetiță, transmite Știri.md.

Despre aceasta a anunțat coordonatoarea Programului Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul Centrului GENDERDOC-M, Angelica Frolov.

În urma acestui caz tragic, deputatul PAS Dan Perciun a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook.

El a declarat că va urmări cu mare atenție viteza cu care va acționa poliția pentru a cerceta acest caz.

”Cazul fetei transgender care s-a sinucis după ce a fost umilită în ultimul hal de colegi demonstrează încă o dată necesitatea urgentă de a definitiva cadrul normativ privind combaterea bullying-ului și responsabilizarea abuzatorilor. Sexismul, homofobia și agresivitatea în raport cu necunoscutul sunt caracteristice, din păcate, societății noastre și trebuie să facem mai mult pentru a proteja victimele, a le oferi asistența necesară și a informa societatea.

Colegii din Parlament (Angela Munteanu Pojoga) care au promovat modificările recente la Codul educației și au introdus noțiunea de bullying în legislație urmează să audieze factorii de decizie din instituție și împreună cu Ministerul Educației să stabilească pașii concreți pentru a combate acest fenomen. Totodată, vom monitoriza viteza cu care Poliția va acționa în acest caz și mizăm pe o atitudine responsabilă și lipsită de prejudecăți”, a declarat deputatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării