main logo
8181

Percheziții SIS la Procuratura Generală: Cine este procurorul verificat

Vladislav Căruceru, unul dintre procurorii din cadrul Procuraturii Generale (PG) care a efectuat urmărirea penală în dosarul fostului Șef al Procuraturii Anticorupție (PA) Viorel Morari, este, potrivit unor surse ale Ziarului de Gardă, procurorul în biroul căruia PA și SIS au descins vineri, 10 decembrie, cu percheziții.

Percheziții SIS la Procuratura Generală: Cine este procurorul verificatFoto: zdg.md

Procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au descins, în această dimineață, cu percheziții în biroul lui Vladislav Căuruceru, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Vladislav Căruceru a făcut parte din grupul de procurori, format din Renata Anici, Carolina Vidrașcu-Brînza și respectiv Căruceru, care a exercitat urmărirea penală în cauza penală în care Morari este învinuit pentru abuz în serviciu și fals în acte publice.

Ziarul de Gardă a scris că Vladislav Căruceru, cel care a instrumentat cauza penală în care fostul șef al Procuraturii Anticorupție (PA) Viorel Morari este cercetat pentru abuz în serviciu și fals în acte publice, anterior a fost vizat într-un dosar penal instrumentat chiar de către PA condusă de Viorel Morari. Căruceru, însă, ulterior a declarat că dosarul penal pe numele său ar fi fost încetat.

În noiembrie curent, Carolina Vidrașco-Brînza, unul dintre procurorii care a instrumentat cauza penală în care fostul șef al Procuraturii Anticorupție (PA)Viorel Morari este cercetat pentru abuz în serviciu și fals în acte publice, a anunțat că pleacă din sistemul procuraturii. 

Vladislav Căruceru activează în cadrul Procuraturii din 2010. În 2016, Vladislav Căruceru a fost numit în funcția de procuror în secția unificarea practicii în domeniul urmăririi penale în cadrul Procuraturii Generale. 

Potrivit declarației de avere, pentru anul 2020 Căurceru a indicat un salariu anual de 344.745 lei de la PG, ceea ce constituie 28.728 de lei lunar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării