main logo
7187

Percheziții la un procuror și șef de post vamal: S-ar fi îmbogățit ilegal

Un procuror și un șef de post vamal s-ar fi îmbogățit ilegal, deținând bunuri a căror valoare depășește veniturile dobândite legal. În acest sens, Procuratura Anticorupție, în comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, a efectuat mai multe percheziții pe parcursul lunilor septembrie și octombrie curent.

Descinderi la un procuror și șef de post vamal: S-ar fi îmbogățit ilegalFoto: Imagine simbol

Procuratura menționează că urmărirea penală a fost începută în baza unei plângeri, transmite Știri.md.

Vizați sunt doi soți, procuror în Procuratura municipiului Chișinău și șef de post vamal din cadrul Biroului Vamal Centru al Serviciului Vamal. Aceștia, începând din 2016 și până în prezent, dețin prin intermediul rudelor și terților mai multe mijloace de transport de lux, precum și un imobil locativ, amplasat într-o zonă de elită a municipiului Chișinău, care este evaluată la suma de peste 12 milioane de lei.

Procurorii au stabilit că valoarea totală a acestor bunuri depășește substanțial veniturile legal dobândite și declarate de soți, dar și de membrii familiei.

În urma perchezițiilor au fost ridicate documente, înscrisuri de ciornă, telefoane mobile și alte obiecte relevante investigației.

PA menționează că subiecților le-au fost atribuite statute procedurale de bănuit și învinuit, ambii negând vinovăția în cele imputate, fiind cercetați în continuare în stare de libertate.

Investigațiile continuă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării