main logo
1002

Percheziţii la Primărie: Toate persoanele reţinute și-au recunoscut vina

Cele șase persoane reținute vineri, printre care trei funcționari de la Primărie, și-au recunoscut vina.

Percheziţii la Primărie: Toate persoanele reţinute și-au recunoscut vina

Ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție a declarat pentru Agora că o persoană a fost plasată în izolator, trei sunt în arest la domiciliu, iar două au fost eliberate.

„Toate cele șase persoane reținute vineri și-au recunoscut vina. Judecătoria Chişinău (oficiul Buiucani) a emis mandate de arestare la domiciliu pentru trei persoane, pe un termen de 30 de zile, mandat de arestare în izolatorul CNA pentru o persoană  - 20 de zile. Procurorii au eliberat două persoane în urma semnării acordului de recunoaştere a vinovăţiei”, a menționat ofițerul de presă.

În data de 19 octombrie, după ce au descins la Primărie și la mai multe adrese din municipiul Chișinău, oamenii legii au reținut șase persoane. Este vorba de șeful adjunct al Direcției arhitectură, urbanism și relații funciare, doi subalterni de-ai săi, un expert tehnic și doi intermediari.       

Aceștia sunt bănuiți că ar fi organizat o schemă infracțională, prin intermediul căreia facilitau perfectarea actelor pentru diferite tipuri de construcții din Chișinău.

Potrivit materialelor din dosar, pentru aceste servicii, solicitanţii de acte ar fi achitat sume importante de bani intermediarilor care, la rândul lor, transmiteau o parte din bani funcţionarilor din cadrul Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării