main logo
3235

Percheziții la Primăria Trușeni: 4 reținuți. Schema pusă la cale

Centrul Național Anticorupție (CNA) a efectuat astăzi, 14 septembrie, percheziții la Primăria Trușeni. Astfel, patru persoane, între care și primarul comunei, au fost reținute.

Percheziții la Primăria Trușeni: 4 reținuți. Schema pusă la caleFoto: știri.md

Informația a fost confirmată pentru Știri.md de către ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

"Au loc percheziții la primăria Trușeni. Este documentat primarul și alți actuali și foști funcționari ai Primăriei. Aceștia sunt bănuiți de acte de corupție și preluări abuzive de proprietăți din raza comunei Trușeni și a Capitalei", ne-a comunicat Starinschi.

Astfel, potrivit informațiilor actualizate, primarul comunei, arhitectul-șef, fostul șef al întreprinderii municipale a primăriei și un agent economic sunt cercetați de CNA și procurorii anticorupție în cadrul mai multor dosare de corupție.

Cazul a ajuns în vizorul oamenilor legii după ce funcționarii primăriei ar fi pretins mită pentru eliberarea unor acte permisive.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că au avut loc mai multe astfel de cazuri, când funcționarii cereau mită de la agenți economici și persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcție și a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri.

Sumele pretinse variau între 500 și 1.000 de euro. Sunt cazuri în care au fost pretinse și bunuri materiale (terenuri).

Totodată, a fost documentată și o încercare de preluare abuzivă a unor proprietăți care aparțineau unei locuitoare de 73 de ani a comunei Trușeni.

Au fost obținute imagini video din biroul de serviciu al primarului, unde au avut loc discuții cu complicii săi. Potrivit planului, funcționarii urmau să câștige încrederea femeii pentru a intra în posesia actelor originale de proprietate asupra casei de locuit, a unor terenuri, dar și a unui apartament din Chișinău.

Aceste bunuri urmau a fi vândute, iar banii aveau să fie împărțiți între membrii grupului.

În cele din urmă, pe numele primarului, arhitectului-șef, fostului șef al întreprinderii municipale și a unui agent economic au fost deschise dosare penale pentru corupere pasivă, activă și trafic de influență.

Aceștia au fost reținuți și escortați la CNA pentru audieri. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării