main logo
5376

Percheziții la Parlament: Doi bănuiți, reținuți pentru 72 de ore

Şeful Direcţiei juridice a Parlamentului, Ion Creangă, şi unul dintre angajaţii Poliţiei de Frontieră care activează la Aeroportul Chişinău au fost reţinuţi pentru 72 de ore.

Percheziții la Parlament: Doi bănuiți, reținuți pentru 72 de oreImagine simbol

Despre aceasta a comunicat serviciul de presă al Procuraturii pentru Combaterea Corupţiei şi Cauze Speciale (PCCOCS) agenţiei Infotag, transmite Știri.md.

Potrivit mesajului, reţinerile au fost efectuate în seara zilei de 30 iulie, în cadrul cercetării cauzei penale. În dimineaţa zilei de 31 iulie, procurorii PCCOCS şi ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate au efectuat percheziţii în departamentul juridic al Parlamentului.

Se presupune că Ion Creangă s-ar fi întâlnit cu un angajat al Ambasadei Rusiei la Chişinău şi i-ar fi oferit informaţii în schimbul unei recompense financiare. El este cercetat într-un dosar de trădare de patrie.

Oficialul Poliţiei de Frontieră este suspectat de "conspiraţie împotriva Moldovei".

"El a acţionat în interes personal. Funcţionarul a menţinut legătura cu un funcţionar de ambasadă pentru a colecta şi a-i transmite acestuia informaţii care urmau să fie utilizate împotriva intereselor Republicii Moldova. Faptele au avut loc începând cu anul 2023", se spune în comunicat.

Potrivit surselor agenţiei Infotag, ambii funcţionari s-au întâlnit şi au transmis informaţii ataşatului militar adjunct al Rusiei în Moldova.

"În urma acţiunilor procesual-penale, ambii funcţionari au fost reţinuţi pentru 72 de ore în vederea continuării obiective a anchetei, timp în care beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, conform legii", a precizat procuratura.

La sfârşitul lunii mai, Procuratura Republicii Moldova l-a acuzat pe Igor Gorgan, fostul şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, de spionaj în favoarea Rusiei. 

Potrivit The Insider, Gorgan transmitea cu regularitate informaţii despre situaţia politică internă din Moldova serviciilor secrete militare ruse. El a raportat date privind vizitele reprezentanţilor Ministerului ucrainean al Apărării la Chişinău pentru a cumpăra echipament militar şi obuze pentru forţele armate ale acestei ţări.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării