main logo
5098

Percheziții la o companie imobiliară din Chișinău

Conducerea procurorilor PCCOCS, oamenii legii au descins cu un număr de 13 percheziții la o companie imobiliară din Chișinău, la domiciliile și în automobilele membrilor grupului criminal organizat, pe faptul abuzului de serviciu și evaziunii fiscale.

Percheziții la o companie imobiliară din ChișinăuColaj: știri.md

Informația a fost confirmată de sursele Știri.md, care au declarat că perchezițiile au loc la compania Pro Imobil de pe strada Armenească.

Procurtura Generală anunță că au fost ridicate mijloace bănești, documente, telefoane, înscrisuri și suporturi electronice. 

În aceste clipe, perchezițiile sunt în desfășurare.

Pe faptele grupului criminal au fost făcute denunțuri și au fost depuse plângeri.

Urmărirea penală a fost pornită de către procurorii PCCOCS la data de 15 octombrie 2019, în rezultatul investigațiilor efectuate de ofițerii de investigație ai MAI, informațiilor apărute în mass-media, denunțurilor scrise de actuali și foști angajați ai unei companii care activează în domeniul imobiliar, dar și în urma plângerilor depuse de un număr de persoane, care au avut relații comerciale cu compania imobiliară.

Astfel, în perioada anilor 2018 – 2019, grupul criminal a organizat o schemă ilegală, prin care a prejudiciat bugetul de stat și persoane fizice. 

Schema criminală consta în achitarea salariului în plic angajaților, tăinuirea de contabilitatea întreprinderii a tuturor tranzacțiilor efectuate în domeniul imobiliar și utilizarea mijloacelor bănești primite de la persoane fizice în calitate de arvună în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, ceea ce le-a adus prejudicii ultimilor.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale va reveni cu detalii, în limita legii, după efectuarea acțiunilor de urmărire penală.

Într-o reacție pe pagina oficială a Pro Imobil reprezentanții companiei neagă faptul că perchezițiile au loc la ei.

"Acțiunile organelor privesc persoanele implicate fraudulos în urma atacului raider din anul 2017. Sediul de pe Armenească 28 deja de mai mult de o lună este închiriat de altă companie imobiliară gestionată de Octavian Orheianu și alte persoane implicate în diferite scheme de preluare a afacerilor, specifice regimului oligarhic din trecut", se arată în reacție.

În urmă cu câteva săptămâni, de pe clădirea de pe strada Armenească, unde activa compania imobiliară, au fost însă scoase panourile cu logo-ul companiei „Pro Imobil”.

Totodată, la mijlocul lunii septembrie, o fostă angajată „Pro Imobil” a deschis o nouă firmă cu activități similare „Klass Imobil”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării