main logo
4618

Percheziții la mai multe stații PECO: Cum erau înșelați clienții

O schemă infracțională, îndreptată spre înșelarea clienților, a fost pusă în aplicare la mai multe stații PECO din nordul țării.

Percheziții la mai multe stații PECO: Cum erau înșelați cliențiiFoto: Colaj Știri.md

Schema a fost deconspirată de ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații (INI), în comun cu Direcția Generală Urmărire Penală, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, transmite Știri.md.

În cadrul documentării, oamenii legii au stabilit că responsabilii de la stațiile PECO au instalat la pompele de alimentare cu carburanți dispozitive tehnice special adaptate, care odată puse în funcțiune livrează cantități reduse de combustibil, iar surplusul de carburanți este comercializat clienților fără a fi emise bonuri fiscale de către aparatul de casă și control, prejudiciind astfel interesele statului și ale clienților în proporții deosebit de mari.

La 17 martie curent, Poliția a efectuat percheziții la patru stații PECO, precum și la domiciliile, oficiile și autoturismele persoanelor bănuite, unde au fost depistate și ridicate dispozitive tehnice din speță, telefoane mobile, HDD, registre cu înscrisuri de ciornă, acte contabile, combustibil în volum de 2.500 de litri fără acte de proveniență, mijloace financiare fără proveniență justificată etc. 

Investigațiile continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Potrivit legislației, persoanele vizate în investigații sunt prezumate nevinovate până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive.

Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvântul și apăsațictrl+enter

Raportați o greșeală

Eroare în text:......
Distribuie știreaDistribuie

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării