main logo
3819

Percheziții la Inspectoratul de Poliție Ciocana: 3 reținuți

Ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat percheziții la câteva birouri din Inspectoratul de Poliție Ciocana.

Percheziții la Inspectoratul de Poliție Ciocana: 3 reținuți

Informația a fost confirmată pentru Știri.md de ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

În cadrul perchezițiilor sunt vizați trei polițiști, pe numele cărora a fost pornit un dosar penal pe fapte de corupție.

Este vorba despre un ofițer de investigație, un șef de post și un inspector de sector.

Polițiștii ar fi estorcat de la niște bărbați 2.000 de euro pentru un dosar de jaf, în care erau vizați.

Unul dintre polițiști ar fi luat legătura cu tinerii, anunțându-i că o persoană a depus o plângere pe numele lor la sectorul de poliție și a cerut tragerea la răspundere penală a celor trei pentru faptul că aceștia ar fi deposedat-o de telefonul mobil, în urma unei altercații. Însă, ca să nu pornească o cauză penală pentru jaf, polițistul le-ar fi sugerat tinerilor că poate soluționa dosarul în schimbul a 2000 de euro.

„Banii erau ceruți pentru a mușamaliza dosarul. Banii au fost livrați în două tranșe, sub controlul CNA. În timpul în care a fost livrată a doua tranșă, persoanele au fost reținute”, a declarat Angela Starinschi.

Toți trei sunt reținuți pentru 72 de ore și urmează a fi plasați în izolatorul CNA.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea coruperii pasive, polițiștii riscă până la 10 ani de detenție, amendă și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe o perioadă de până la 10 ani.

Menționăm că, Procuratura anticorupție conduce urmărirea penală. Orice persoană este considerată nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile a instanței de judecată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării