main logo
1659

Percheziții la Bălți: Captură de țigări de circa 14 milioane de lei

O captură de țigări de circa 14 milioane de lei, o parte din care prezumtiv este adusă prin contrabandă din Ucraina, a fost descoperită de polițiști, în comun cu procurorii PCCOCS, la Bălți. Oamenii legii au efectuat mai multe percheziții la gheretele din oraș ale unor comercianți, un bărbat și o femeie, dar și la o altă femeie care-i oferise bărbatului spațiu de păstrare a țigărilor.

Percheziții la Bălți: Captură de țigări de circa 14 milioane de leiFoto: poliția.md

Totodată, potrivit Poliției, de la cei doi comercianți au ridicați 140.000 de euro și 490.000 de lei care ar proveni din activitate ilegală, transmite Știri.md.

A patra persoană a intrat în vizorul oamenilor legii atunci când discuta cu suspecții privind furnizarea țigărilor. 

„Acesta a fost documentat timp de două luni, după care a fost reținut pentru 72 de ore cu sprijinul mai multor echipaje ale inspectorilor INSP, chiar dacă a încercat să dea bir cu fugiții. La reținerea acestuia, oamenii legii i-au ridicat și permisul de conducere auto, emis de autoritățile nerecunoscute din stânga Nistrului, pe un alt nume, însă cu fotografie reală. Acum, bărbatul este în custodia statului timp de 30 de zile, pentru evitarea eschivării lui și efectuarea obiectivă a investigațiilor penale”, se menționează într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției.

Anterior, acesta a fost condamnat la 15 ani închisoare pentru escrocherie, iar în România – la doi ani de închisoare pentru contrabandă cu țigări, după care a fost anunțat în căutare de către Biroul Național Interpol din București.

IGP menționează că investigațiile continuă, inclusiv în vederea stabilirii cantității de țigări din cele ridicate, care ar fi fost aduse prin contrabandă din Ucraina.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării