5047
0
Percheziții la Aeroportul Chișinău și SRL Avia Invest
5047
0

Procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Principal, în comun cu angajații Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), au descins la sediile Aeroportului Internațional Chișinău și SRL „Avia Invest”, unde au efectuat mai multe percheziții.

Operațiunea a avut loc în cadrul a trei cauze penale inițiate cu privire la neglijenţa în serviciu, abuzul de serviciu și trecerea ilegală a frontierei de stat, unde sunt vizate persoane fizice precum și factori de decizie din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și a Serviciului Vamal, transmite Știri.md.

Urmare a perchezițiilor efectuate  în sediile și încăperile de serviciu, au fost ridicate materiale, obiecte, documente și suporturi informaționale, precum și alte probe care confirmă comiterea faptelor prejudiciabile.

În continuare se întreprind toate măsurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanţelor pe cazul dat.

Acțiunile SPIA se înscriu în obiectivul prioritar stabilit de viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase de toleranță zero față de acte de corupție și abuzuri, și se derulează în spiritul cooperării loiale cu celelalte instituții ale statului cu atribuții legale pe linia combaterii criminalității.

Citește și
article image
Dorin Purice a demisionat din funcția de secretar de stat...
1
495
article image
Descoperirea făcută în bagajul unor turci la Aeroportul...
0
690