main logo
5860

Percheziții la Aeroportul Chișinău și SRL Avia Invest

Procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Principal, în comun cu angajații Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), au descins la sediile Aeroportului Internațional Chișinău și SRL „Avia Invest”, unde au efectuat mai multe percheziții.

Percheziții la Aeroportul Chișinău și SRL Avia Invest

Operațiunea a avut loc în cadrul a trei cauze penale inițiate cu privire la neglijenţa în serviciu, abuzul de serviciu și trecerea ilegală a frontierei de stat, unde sunt vizate persoane fizice precum și factori de decizie din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și a Serviciului Vamal, transmite Știri.md.

Urmare a perchezițiilor efectuate  în sediile și încăperile de serviciu, au fost ridicate materiale, obiecte, documente și suporturi informaționale, precum și alte probe care confirmă comiterea faptelor prejudiciabile.

În continuare se întreprind toate măsurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanţelor pe cazul dat.

Acțiunile SPIA se înscriu în obiectivul prioritar stabilit de viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase de toleranță zero față de acte de corupție și abuzuri, și se derulează în spiritul cooperării loiale cu celelalte instituții ale statului cu atribuții legale pe linia combaterii criminalității.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării